Liske's Vygo-Zazu van de Kytomba

Dekreu

Dekkingen & nestjes


Als je hond eenmaal op de dekreuenlijst staat, moet je afwachten of de reu interessant genoeg is voor fokkers. Gelukkig nam er al snel een fokker contact met ons op!

Poging 1, nestje 1:
Op 13 en 14 maart 2022 vond Zazu zijn eerste dekking plaats; Margo Kleinjan en Carla Okkerse kwamen met hun teefje Belle Benthe van de Zwarte Bellenhoeve naar Breda. 
Benthe en Zazu vonden elkaar erg lief en het duurde niet lang voordat Zazu de sprong durfde te wagen. Met resultaat:
op 14 mei 2022 zijn 3 knappe kooikerhondjes geboren: Mijntje, Milo en Twirre!

Poging 2, geen nestje:
In oktober '22 zijn Zazu en vrouwtje vanwege Corona zelf op bezoek gegaan in de achtertuin bij een loops teefje, maar het teefje had niet zoveel interesse in Zazu. Er vond helaas geen dekking plaats.

Poging 3, nestje 2:
Ook de fokker van Zazu had aangegeven dat zij hem graag als dekreu wilde, voor een nestje met Femte. In 2021 kreeg zij een nestje van de vader van Zazu (Lucky).
Op 15 november 2022 kwam Femte met haar baasjes Eus en Hennie Hauser naar ons toe. Na wat voorzichtigheid van Zazu in onze achtertuin (hij kent Femte van onze bezoekjes bij haar thuis en wordt dan vaak door de dames afgesnauwd ;-) ) vond de dekking van Femte plaats in onze woonkamer. Een tweede dekking, een dag later, zagen ze beide niet zitten; Femte stond gesnuffel niet echt meer toe en Zazu droop af.
Bij de echo op 15 december 2022 bleek dat 1 dekking genoeg was. Een maand later, op 15 januari 2023, werden er 8 puppy's geboren van dit mooie stel. En wat wij erg leuk vinden: vanaf 10 maart komt reutje Nemo bij ons wonen!

Poging 4, ...nestje???:
Op 30 en 31 januari kwam er weer een teefje op bezoek: de lieve, rustige Ivy met fokker Shui Klaren, van kennel  'Van het heidepaleis'. 
Zazu en Ivy vonden elkaar erg leuk en Zazu heeft daadwerkelijk op beide dagen gesprongen, maar het is onzeker of de dekking gelukt is. We wachten met spanning de echo af...

Naar verwachting mag Zazu tot half november '23, volgens het verenigingsfokreglement, geen dekkingen meer doen; hij heeft als beginnende dekreu dan 3 nestjes gemaakt. Daarna gaat de teller op nul (het oudste nestje is dan 18 maanden) en mag Zazu in Nederland 3 keer per kalenderjaar een dekking verrichten. Het aantal dekkingen in het buitenland staat daar los van.

Zowel in Nederland als in het buitenland is er volgens het reglement wel een beperking in het aantal nakomelingen; 70 in Nederland, 60 in het buitenland. Maar voorlopig is er genoeg ruimte, want de teller staat voor Nederland pas op 11 pups ;-)