Liske's Vygo-Zazu van de Kytomba

Dekreu

Zazu

Op 16 oktober 2019 is Zazu geboren, als 1e pup en enige reu van het nestje.

Ons Kooikerhondje Zazu is een lief, gezellig en aanhankelijk hondje dat graag in onze nabijheid is. Wij vinden het de knapste Kooiker die er bestaat!
 
Zazu is een waakzame reu die zijn huis en baasjes beschermt door ‘indringers’ weg te blaffen. Zodra bezoek gaat zitten, vindt hij het goed en is Zazu weer de gezellige huishond zoals hij voor het gezin is.

Ons hondje wil graag bij zijn baasjes zijn en komt gezellig op/voor de bank of onder/naast de eettafel liggen. Zazu komt regelmatig een knuffel halen, maar wil niet stevig vastgepakt/omarmd worden. Zijn bench, mand of kussen vindt hij ook fijne plekjes om te liggen, waar hij zich in terugtrekt als hij even met rust gelaten wil worden.
Aanrakingen door relatief onbekenden laat hij inmiddels toe, maar liefst op zijn eigen initiatief en zo dat hij weg kan stappen als het hem teveel wordt.

Op zijn tijd daagt Zazu zijn baasjes uit tot spel, waarbij hij graag ‘strijdt’ om een knuffel of piepspeeltje. Balletjes apporteren doet hij hooguit een enkele keer, als hij er een snoepje voor krijgt! Behendigheidssport vindt Zazu superleuk, maar we hebben even moeten zoeken naar een manier om dit voor iedereen fijn te laten zijn: loslopende honden leiden zijn aandacht vaak af, met als gevolg dat hij daar naartoe wil in plaats van dat hij lekker bezig blijft met de oefening.

Zazu is een opgewekt hondje, maar hij is gevoelig voor lawaai, ruzie en stemverheffen. Een enkele vuurwerkknal doet hem niet veel, maar op oudjaarsdag vindt hij de knallen op den duur toch echt niet leuk meer.

Ons kooikerhondje kan met de meeste honden goed overweg, mits beide loslopen. Aangelijnd kan hij onvriendelijk doen tegen andere intacte reuen, wat voortkomt uit onzekerheid. Teefjes en gecastreerde reuen vindt hij meestal erg leuk en daar wil hij dan ook graag even aan snuffelen.

Zazu is niet bekend met kleine kinderen in huis. Buitenshuis accepteert hij hen, ook als ze een hand uitsteken om hem te aaien, maar hij blijft er niet voor stilstaan en wil zelf bepalen of hij aangeraakt wordt of niet.

Kortom: Zazu is een echt Kooikerhondje!